Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Τέσσερα βιβλία-τέσσερεις εκδότες- συνδεδεμένα με τον Μεγάλο Αγώνα 200+ χρόνια μετά το 1821

                         

Εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ

Μύθοι αιώπειοι και λαϊκοί, παραμύθια, λαϊκές παραδόσεις και άγνωστες ιστορίες από τον κόσμο του 1821, με χρονική διάρκεια που ξεκινούν πριν την Επανάσταση και τη διαπερνούν μέχρι το τελευταίο έτος της, από σπάνιες,άγνωστες, δυσεύρετες πηγές, απομνγμονευμάτων, ιστορικές παραγματείες, επιστολική αλληλογραφία, δημοσιεύματα του Τύπου από τον ανεξερεύνητο 19ο αιώνα.

Εκδόσεις ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Έκδοση μνήμης και προσφορά τιμής στον Γιάννη Βλαχογιάννη, λογοτέχνη και ιστοριοδίφη, ακούραστο αναζητητή χαμένων αρχείων και σημαντικών εγγράφων του 1821 και των πρωταγωνιστών του. Εβδομήντα τρεις ιστορίες, τα λεγόμενα "ηθοπολεμικά" διηγήματα, που παρατίθονται στην παρούσα έκδοση, ξετυλίγοντας χρονολογικά τα χρόνια του Μεγάλου Αγώνα, από την περίοδο των Αρματωλών μέχρι στους απόηχους της Ελληνικής Επανάστασης στα χρόνια του 1912-1913

Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ

Ενενήντα έξι μικροϊστορίες και αφηγήσεις  που φέρνουν στην επιφάνεια το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, ένα ταυτοτικό χαρακτηριστικό των χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς αυτό που πίστευε κάποιος τον τοποθετούσε στην ανάλογη μεριά της Ιστορίας. Απίστευτα γεγονότα για όσους πίστευαν στην Ορθόδοξη ταυτότητα του Ελληνισμού.

Πρότυπες Εκδόσεις ΠΗΓΗ

Μια έκδοση αφιερωμένη στα 180 χρόνια από το θάνατο μιας μεγάλης μορφής των χρόνων του 1821, αφηγήσεις γύρω από το Γέρο του Μοριά, λαϊκές παραδόσεις σχετικές από τη γέννησή του, αισώπειοι μύθοι που έλεγε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, μύθοι που δημιούργησε κι αφηγήθηκε σε όλη του τη ζωή και αφηγηματοποιημένες ιστορίες από απομνημονεύματα αγωνιστών, ιστορικές πραγματείες, επιστολική αλληλογραφία και σπάνιες πηγές, που συναντούν την πόιηση -ανά ιστορία. Αποτέλεσαν το περιεχόμενο της επετειακής παράστασης για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανεκκίνηση του Ελληνισμού.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου