Περιήγηση στον τόπο μας
Ο ομώνυμος ναός του Αγίου Γεωργίου


Φυσικό Τοπίο


Με θέα τον Παγασητικό από ψηλά


Το Μουσείο Ελιάς & Λαδιού στην Άνω Γατζέα
 
Πρόκειται για ένα θεματικό μουσείο που ακολουθεί την ιστορία χρήσης του χώρου. Αποτέλεσε από παλιά το κατώι της οικογένειας Ιωάννη Βογιατζή που χρησίμευε για τη συλλογή, επεξεργασία, μεταποίηση, εμπορία ελιάς καθώς και εμπορία και αποθήκευση ελαιολάδου. Ο χώρος ανακαινίστηκε και εμπλουτίστηκε και φιλοξενεί εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες με θέματα που σχετίζονται με την παρουσία της ελιάς και του λαδιού στην ιστορία, την οικονομία, την κοινωνική ζωή και τον πολιτισμό. Βρίσκεται δίπλα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Άνω Γατζέας.
 
Φορέας Διαχείρισης: Αστική Εταιρεία ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ ΜΚΟ
τηλ. Επικοινωνίας: 24230-22009Το τρενάκι του Πηλίου
 
Ένας συντοπίτης 110 ετών (το 2013) συνυφασμένος με την κοινωνική και οικονομική ζωή του Πηλίου από το 1903 όταν ολοκληρώθηκε η επέκταση της γραμμής με τη συμπλήρωση 16 χμ από τα Άνω Λεχώνια ως τις Μηλιές. Η διαρομή είναι γραφική και η εμπειρία αξέχαστη
 
 
Το Εικαστικό Μουσείο του Γλύπτη Νικόλα
 
 
 
Πρόκειται για έναν χώρο που εμπνεύστηκε, χρηματοδότησε και ίδρυσε ο διάσημος Αϊγιωργίτης γλύπτης και χαράκτης Νικόλας (Παυλόπουλος).
 
 
 
Σήμερα στον συγκεκριμένο χώρο τον οποίο σχεδιάσε ο ίδιος και επίβλεψε τις εργασίες για την ανέγερση και διαμόρφωσή του, φιλοξενούνται κάποια από τα αντιπροσωπευτικότερα γλυπτά και χαρακτικά του.
 
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη και για οργάνωση επισκέψεων απαραίτητη είναι η προσυνεννόηση.
Τηλ. επικοινωνίας: 24280-93100


Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νηλείας
 
Πρόκειτα για ένα πολύ ενδιαφέρον θεματικό μουσείο. Ιδρύθηκε από την Αυρηλία Βαφειάδη, αδερφή του γλύπτη Νικόλα και τα εκθέματά του φιλοξενούνται στο υπόγειο του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου. Ο χώρος καλύπτει περίπου 55 τμ και εκεί εκτίθενται παλιά και πρσφερόμενα για μουσειακή χρήση εκκλησιαστικά είδη, όπως ιερά άμφια, εκκλησιαστικά βιβλία, ιερές εικόνες χειρόγραφα έγγραφα, ιερά σκεύη και αντικείμενα, ξυλόγλυπτα εκκλησιαστικά αντικείμενα. Όλα τα αναφερόμενα διατέθηκαν από τους ναούς της παλιάς κοινότητας Αγίου Γεωργίου Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου