Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

3η Σκυταλοδρομία Παραμυθιού-Φεβρουάριος 2017





Η 3η Σκυταλοδρομία Παραμυθιού που διοργανώνεται από το 2015 στη λογική προϋπάντησης του 4ου Φεστιβάλ Αφήγησης "Αθήνα... μια πόλη παραμύθια" βρίσκεται στον δεύτερο μήνα της. Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου 2017 δύο παραστάσεις αφήγησης φιλοξενούνται σε Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων ενώ μία ακόμη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγελικής Χατζημιχάλη.

 Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 η Ομάδα Αφήγησης "Υφάντρες των παραμυθιών" (Μ. Απειρανθίτου, Α. Γιάνκου, Λ. Σουγιά) αφηγούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Σεπολίων. Λαμπόβου 4, Σεπόλια με θέμα: "Φλεβάρης των Φλεβών και των παραμυθιών"

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης, Καλογερά 18, Πλατεία Κυψέλης η Ομάδα Αφήγησης "¨Παραμυθοπεράσματα" (Τ. Κοντορούδα, Κ. Λιναρδάτος, Ι. Φώκου, Ε. Χατζάκη) αφηγείται με θέμα: "Ένα τσουβάλι γεμάτο παραμύθια" με τη μουσική συνοδεία της Α. Γαλανοπούλου.


 Οι παραστάσεις αφήγησης γίνονται την ίδια πάντοτε ώρα (12.00-13.00) και απευθύνονται σε παιδικό κοινό ηλικίας 6+ αλλά μπορούν να παρακολουθηθούν άνετα και από ενήλικο ακροατήριο.
Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο γαϊτανάκι αφηγήσεων που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 και τελειώνει τον Μάρτιο με συνολικά έξι αφηγήσεις σε πολιτιστικά κέντρα του Δήμου Αθηναίων αλλά επίσης σε μουσεία όπως και σε δημοτικές βιβλιοθήκες.

Ο Φεβρουάριος της 3ης Σκυταλοδρομίας Παραμυθιού ολοκληρώνεται με την αφήγηση στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγελικής Χατζημιχάλη, Α. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα με την Ομάδα Αφήγησης "Ήμουνα κι εγώ εκεί" (Γ. Δακορώνια, Α. Ζαφειράκη, Θ. Ίντας, Α. Φλωράκη) και θέμα: "Παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά"



Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το παραμυθόφιλο κοινό και την όλη ευθύνη, εποπτεία και φροντίδα έχουν ο ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων) και η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη".

Η Σκυταλοδρομία Παραμυθιού έρχεται ως προπομπός του Φεστιβάλ Αφήγησης "Αθήνα... μια πόλη παραμύθια" που εμπνέεται από την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης και αφιερώνεται σε αυτήν. Η φετινή τέταρτη διοργάνωση θα είναι οκταήμερης διάρκειας από 19-26 Μαρτίου και έχει διεθνή συμμετοχή (Νορβηγία, Δανία, Ισπανία, Σλοβενία, Τσεχία, Ελλάδα, Κύπρος). Το πρόγραμμα είναι στις τελικές του λεπτομέρειες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου