Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ο Γενάρης της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας-Μικρό απολογιστικό


 
Το νέο ραντεβού για τη επόμενη συνάντηση του μήνα είναι
η Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" για το 2017 και πέμπτη κατά σειρά από τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν άρχισε να λειτουργεί στην παρθενική της σύσταση.


Ο Παναγιώτης Κόκκορης ("Ζενκάι"-Ιαπωνία)

Χώρος φιλόξενος για το αντάμωμα ανθρώπων, διαθέσεων και ιστοριών το FREE THINKING ZONE-Οίκος Ανοχής Σκέψης στην οδό Σκουφά 64 και Γριβαίων (πεζόδρομος) στις παρυφές του Κολωνακίου μέσα σε μια διάθεση φιλική και παρεΐστικη.


Η Αγγελική Γεωργίτση ("οι τρεις εραστές" Περσία)

Στη συνάντηση του Ιανουρίου 2017 παρευρέθηκαν 25 φίλοι της αφήγησης, αφηγητές και ακροατές σε μια βραδιά που ξεπέρασε τον συνήθη χρόνο των δύο ωρών που συνήθως χαρακτηρίζει τα αφηγηματικά ανταμώματα της Λέσχης.

Η Χριστίνα Λιόγαρη ("Η Σουσουράδα" Ζάκυνθος)
Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέσα από τις επιλεγμένες ιστορίες των προφορικών παραδόσεων των λαών του κόσμου καθώς ακούστηκαν αφηγήματα από δέκα ιστορητές όλων των ηλικιών με θέματα από τις κατηγορίες των μαγικών παραμυθιών, τα κλιμακωτά-τυπολογικά παραμύθια, τις νοβελιστικές ιστορίες και τις Ευτράπελες χιουμοριστικές υποθέσεις.

Η Αναστασία Κουκουζέλη ("Το κουτσό λελέκι" Ουζμπεκιστάν) 
Οι ιστορίες ταξίδεψαν από ποικίλες προφορικές παραδόσεις όπως: από την Ιαπωνία, την Περσία, το Ουζμπεκιστάν, το Κάιρο, την Παλαιστίνη, τη Νορβηγία, την Ουρουγουάη, τη Ζάκυνθο, τη Λέσβο και την Ήπειρο.
Η Ελεάνα Χατζάκη (Συμφυρμός δύο ιστοριών από Ήπειρο και Λέσβο)
Οι συναντήσεις επιθυμούν να δώσουν ένα βήμα από το οποίο θα μπορούν να εκφράζονται αφηγηματικά παλιότεροι και νεότεροι αφηγητές, εκκολαπτόμενοι από διάφορους σεμιναριακούς κύκλους, αυτοδίδακτοι, επαγγελματίες του είδους ή μη, θέλοντας να εκθέσουν νέες-work in progress- δουλειές τους ή να επανεξετάσουν παλιότερες μορφές δουλειάς τους με μια νέα διάθεση, ματιά και προσέγγιση.

Η Λουκία Σουγιά ("Ο πιστός φίλος" Κάιρο)
Επίσης στη λογική υπηρέτησης της αφήγησης οι συμμετέχοντες κατέθεσαν-ως  ελάχιστη "υποχρέωση" στις αρχές λειτουργίας της Λέσχης, το αρχικά κείμενα-πηγές από τα οποία αλίευσαν τις επιλεγμένες ιστορίες τους.

Η Φλώρα Κολιαράκη ("Αλήθεια και Ψέμα"-Νορβηγία)
Η κατάθεση των πηγών όσων αφηγημάτων παρουσιάζονται προφορικά στις συναντήσεις μας αποσκοπεί στη δημιουργία ενός αρχείου-τράπεζας ιστοριών, διαθέσιμου σε όλους εκείνους που θα επιθυμούσαν να το προμηθευτούν για τις δικές τους μελετητικές ανάγκες.

Η μικρή Λίλη Προύσαλη ("Γιατί τα φλαμίνγκο έχουν ροζ πόδια"Ουρουγουάη)

Καθώς πολλές φορές οι πηγές που χρησιμοποιούνται μπορεί να είναι σπάνιες ή δυσεύρετες, παλιές ή ξεχασμένες, οι οποίες έρχονται με τον τρόπο αυτό ξανά στο φως, το υλικό που συγκεντώνεται αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη, μια μικρή συμβολή στην υπηρεσία και διάθεση τόσο των αφηγητών όσων και των ενδιαφερόμενων μελετητών, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους τους φίλους του είδους.

Ο Δημήτρης Β. Προύσαλης "Το όνειρο του γεωργού-Παλαιστίνη)

 Η Λέσχη Αφήγησης  Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" αποτελεί μια πρωτοβουλία της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου