Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Λέσχη Αφήγησης Αθήνας-5η συνάντηση Ιανουάριος 2017


Οι κατάλογοι των αφηγητών άνοιξαν!

Η Λέσχη Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" για πέμπτη συνεχόμενη συνάντηση από τον Σεπτέμβριο του 2016 και πρώτη για τον καινούργιο χρόνο, ανοίγει την αγκαλιά της- και τους καταλόγους των αφηγητών-προκειμένου να υποδεχτεί τους φίλους των λαϊκών αφηγήσεων και των προφορικών ιστοριών, οι οποίοι κινούνται στον χώρο του λαϊκού παραμυθιού, του αισώπειου μύθου, της μυθολογικής ιστορίας, της λαϊκής παράδοσης, του θρύλου, των συναξαριών αλλά και των βιογραφικών ιστοριών από το ευρύτερο πλαίσιο του πολιτισμού, της  ιστορίας, της επιστήμης, της μουσικής κλπ, τούτη τη φορά την τελευταία Τετάρτη του Ιανουαρίου στις 25 του μήνα.

 

Ο χορός των συναντήσεων αποτελεί μια πρωτοβουλία της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» που επιθυμεί να συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών και προϋποθέσεων ανταμώματος αφηγητών, παλιότερων και νεότερων, συνοδοιπόρων στα χιλιοπερπατημένα μονοπάτια των αφηγήσεων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών, εκκολαπτόμενων και αεί μαθητευόμενων, αναδυόμενων και πολλών ή λίγων "περγαμηνών", συναπαντημάτων ουσίας και συντροφικότητας με ιστορίες και ανθρώπους, με πηγές προσιτές και απρόσιτες, ενέργειες και διαθέσεις αφηγηματικής έκθεσης και αναζήτησης, δίνοντας την ευκαιρία παραχώρησης ενός βήματος, μέσα από το οποίο θα ακούγονται ιστορίες, θα δοκιμάζονται θέματα, θα ξετυλίγονται δράσεις, θα μοιράζονται πολύτιμα μηνύματα και αλήθειες δοκιμασμένες από τον χρόνο.


 
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά απαραίτητα προδηλωμένη στο τηλέφωνο 6945-906008 και δεν έχει κόστος παρά μόνο την ελάχιστη κατανάλωση στον χώρο. Ο χρόνος αφήγησης ανά ιστορητή δεν μπορεί συνολικά να υπερβαίνει τα 12 λεπτά, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η αφηγηματική παρουσία τουλάχιστον 10 καταγεγραμμένων αφηγητών και αφηγητριών στο δίωρο της συνάντησης. Μοναδική "υποχρέωση" των συμμετεχόντων είναι η κατάθεση των αρχικών πηγών έμπνευσης των ιστοριών που θα γίνουν αντικείμενο αφήγησης-όχι των ιστοριών που θα ακουστούν- στους παρευρισκόμενους εραστές των αφηγήσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αρχείο ιστοριών ανοιχτό και διαθέσιμο σε όλους όσους το ζητήσουν προς ενημέρωσή τους. Στην περίπτωση που ο συνολικός χρόνος των αφηγήσεων αποβεί μικρότερος, τότε ανοίγει κατάλογος επί των παρόντων που επιθυμούν να αφηγηθούν και αξιοποιείται επίσης ο κατάλογος τν επιλαχόντων αφηγητών.

 
Προκειμένου να αποφευχθεί η θεματική μονομέρεια και η επανάληψη, οι συναντήσεις της Λέσχης Αφήγησης δεν προτίθεται να έχουν αφιερώματα κι ο κάθε συμμετέχων έχει την ελευθερία επιλογής θέματος της ιστορίας που θα μοιραστεί με τους παρισταμένους.Επίσης για να δοθεί η ευκαιρία της αφηγηματικής έκθεσης σε περισσότερους διαφορετικούς αφηγητές, δεν επιτρέπεται η συνεχόμενη διαδοχική αφήγηση από μήνα σε μήνα.
Τα είδη των ιστοριών που μπορεί να αφηγηθεί προφορικά κάποιος στη λέσχη είναι:
Α. Λαϊκά παραμύθια, Β. Μύθοι Αισώπου, Γ. Ιστορίες από την ελληνική και την παγκόσμια μυθολογία, Δ. Θρύλοι, Ε. Λαϊκές παραδόσεις, ΣΤ. Συναξάρια, Ζ. Βιογραφικές ιστορίες
(πρόσωπα από το χώρο της ιστορίας, της τέχνης, του πολιτισμού, της επιστήμης)

Καλώς να ανταμωθούμε!
 
Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής: Δημήτρης Β. Προύσαλης -6945906008
e-mail:dimprousal@yahoo.gr
 ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: paramythiakaimythoitoukentavrou.blogspot.com


Χώρος φιλοξενίας της Λέσχης είναι πάντα ο καλαίσθητος και ατμοσφαιρικός χώρος του Βιβλιοπωλείου FREE THINKING ZONE-Οίκος Ανοχής Σκέψης που βρίσκεται στην Οδό Σκουφά 64 στη συμβολή της με τον πεζόδρομο της οδού Γριβαίων στις παρυφές του Κολωνακίου.

Γραφτείτε να πείτε ιστορίες και φέρτε και τους φίλους σας να κάνουμε τον κύκλο των φίλων της αφήγησης μεγαλύτερο!

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΦΗΓΗΤΩΝ 5ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
(Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017)

1. Παναγιώτης Κόκκορης

2. Αγγελική Γεωργίτση

3. Ελεάνα Χατζάκη
 
4. Φλώρα Κολιαράκη

5. Λουκία Σουγιά

6. Αναστασία Κουκουζέλη

7. Χριστίνα Λιόγαρη

8.

9.

10.



ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΑΦΗΓΗΤΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

1.

2. Δημήτρης Β. Προύσαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου