Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Λέσχη Αφήγησης Αθήνας-6η συνάντηση, Φεβρουάριος 2017Άνοιξαν οι κατάλογοι για τη δεύτερη συνάντηση του 2017
και έκτη συνεχόμενη, την Τετάρτη 22  Φεβρουαρίου 2017
Ώρες: 7.00-9.00 μμ

Οι επιτυχημένες συναντήσεις της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2016 συνεχίζονται ανάμεσα σε ιστορίες, αφηγητές και φίλους των προφορικών αφηγήσεων. Μετά την πρώτη συνάντηση του 2017 τον μήνα Ιανουάριο, η Λέσχη ανοίγει την αγκαλιά της- και τους καταλόγους των αφηγητών-προκειμένου να υποδεχτεί τους   εραστές των λαϊκών αφηγήσεων και των προφορικών ιστοριών, θεμάτων που κινούνται στον χώρο του λαϊκού παραμυθιού, του αισώπειου μύθου, της μυθολογικής ιστορίας, της λαϊκής παράδοσης, του θρύλου, των συναξαριών αλλά και των βιογραφικών ιστοριών από το ευρύτερο πλαίσιο του πολιτισμού, της  ιστορίας, της επιστήμης, της μουσικής κλπ  τούτη τη φορά για τον μήνα Φεβρουάριο.

Χώρος φιλοξενίας της Λέσχης Αφήγησης είναι το Βιβλιοπωλείο-Café FREE THINKING ZONE-Οίκος Ανοχής Σκέψης, στην οδό Σκουφά 64 στη συμβολή της με τον πεζόδρομο της Οδού Γριβαίων, στις παρυφές του Κολωνακίου και διοργανώνεται από την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη"Οι κατάλογοι των συμμετεχόντων είναι όπως πάντα δύο:

Α.  ένας των αφηγητών της συνάντησης και
Β.  ένας των επιλαχόντων αφηγητών, που ενδεχομένως αφηγήθηκαν στην προηγούμενη συνάντηση, για να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρχει η διαδοχική παρουσία ίδιων προσώπων στις αφηγηματικές διαδικασίες και καταχρηστική εμφάνιση των ανθρώπων που επιθυμούν διακαώς να αφηγηθούν.

Η θεματολογία των συναντήσεων είναι ελεύθερη και ο καθένας που εγγράφεται στον κατάλογο των προφορικών αφηγητών μπορεί να αφηγηθεί αυτό που επιθυμεί, μέσα στο πλαίσιο που ορίζεται από τους διοργανωτές.

Ο διατιθέμενος χρόνος αφήγησης ανά αφηγητή είναι τα 12 λεπτά για να εξασφαλιστεί η παρουσία δέκα τουλάχιστον αφηγητών, και αν υπάρξει ελεύθερος συνολικά χρόνος λόγω μικρότερης διάρκειας των ιστοριών της συνάντησης, τότε ανοίγει επιτόπου κατάλογος για τους παρισταμένους που επιθυμούν να αφηγηθούν.Μικρή αλλά αναγκαία υπενθύμιση αυτή που αφορά τους εγγραφόμενους στον κατάλογο αφηγητών και επιλαχόντων αφηγητών, οι οποίοι πρέπει να έχουν μαζί τους σε φωτοτυπημένη μορφή την αρχική πηγή της ιστορίας που επέλεξαν να αφηγηθούν (μαζί με το εξώφυλλο του βιβλίου). Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Πρόθεση των διοργανωτών είναι να συγκροτηθεί ένα αρχείο των ιστοριών (πηγές) που ακούστηκαν στις συναντήσεις, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε όποιον επιθυμεί να το προμηθευτεί.

Η παρουσία-πρόσκληση απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την προφορική αφήγηση, εμπλέκονται λειτουργικά με αυτήν ή επιθυμούν να αρχίσουν μια σχέση μαζί της και σε όσους απλά αγαπούν να ακούνε ιστορίες. Άρα επαγγελματίες αφηγητές, μαθητευόμενοι από σεμινάρια αφήγησης ή αυτοδίδκτοι, εκκολαπτόμενοι όλων των διαμετρημάτων, περιστασιακοί ερασιτέχνες που αναζητούν νέες εμπειρίες ή απλά ερανιστές συμμετοχών, προσκαλούνται να πάρουν μέρος ενεργητικά ως ευρισκόμενοι στο κέντρο του λόγου ή λιγότερο ενεργητικά σε ένα ταξίδι φαντασιακό του νου ως μέλη του ευγενούς ακροατηρίου της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας.

Μοναδική -μικρή- επιβάρυνση είναι η κατανάλωση στο χώρο κάποιου αναψυκτικού, καφέ, αφεψήματος ή ποτού για την οικονομική κίνηση του φιλοξενούντος χώρου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945-906008
E-mail: dimprousal@yahoo.gr

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΦΗΓΗΤΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

1. Θοδωρής Ίντας

2. Κατερίνα-Θάλεια Νάκου

3. Γεωργία Φρουτζιάλα

4. Έλλη Κούβαρη

4. Αγγελική Καψωμενάκη

5. Μαρία Πάντου

6. Σοφία Σιμοπούλου

7.

8.

9.

10.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΑΦΗΓΗΤΩΝ

1. Δημήτρης Β. Προύσαλης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου