Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Μια συνέντευξη για τη συλλογή "Παραμύθια λαϊκά για να σώσουμε το Μεγάλο μας Σπίτι"

 


  Η Συλλογή "Παραμύθια λαϊκά για να σώσουμε το Μεγάλο μας Σπίτι: Ιστορίες οικολογικής ευαισθητοποιήσης" του Δημήτρη Β. Προύσαλη, από τις εκδόσεις ΕΥΜΑΡΟΣ, που η έκδοσή της υποστηρίχτηκε από την ΑΜΚΕ "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη"

τίθεται στο επίκεντρο της συνάντησης συνέντευξης που θα φιλοξενηθεί από το 

ΑΘΗΝΑΪΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Η συνέντευξη-παρουσίαση με τον επιστημονικό εκπρόσωπο της εν λόγω Μη Κερδοσκοπικής 

θα πραγματοποιηθεί on air ζωντανά στα πλαίσια 

του Ραδιοφωνικού Προγράμματος του 104.9 FM 

στο χρονικό διάστημα 17.00-18.00 δηλαδή στο δεύτερο μέρος της εκπομπής.


κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής 
"ΜΕ ΣΠΑΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ" 
την οποία επιμελείται η φιλόλογος Σοφία Προκοπίδου. 

Πρόκειται για μια καθημερινή εκπομπή από Δευτέρα έως Παρασκευή, που μεταδίδεται τις ώρες 17.00-18.00 και ακούγεται διεθνώς στα ερτζιανά ζωντανά, όπου υπάρχουν Έλληνες της Ομογένειας και δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς αλλά και στους φιλέλληνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Η "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" που κινείται με άξονα την ανάδειξη της προφορικής αφήγησης και του λαϊκού παραμυθιακού και μυθικού λόγου, επιδιώκει την προβολή των θέσεών της μέσα από την ευγενική αξιοποίηση των ΜΜΕ στην κατεύθυνση της παρέμβασης στο πλατύ κοινό για την ανάδυση της σημαντικότητας τόσο του υλικού όσο και της διαδικασίας, του μέσου της προφορικής αφήγησης.



Σοφία Προκοπίδου
Με σπαστά ελληνικά
Καθημερινά από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή από τις 5 έως τις 6 το απόγευμα αγαπάμε τους Έλληνες της Διασποράς και τους φιλέλληνες ανά τον κόσμο. Προσεγγίζουμε άλλες κουλτούρες και μαθαίνουμε να ακούμε τη δική τους «γλώσσα». 'Άλλωστε, η μουσική μας παίρνει από το χέρι και όλοι μαζί χορεύουμε στο παγκόσμιο χωριό!” “Με σπαστά ελληνικά” με τη Σοφία Προκοπίδου

Η Σοφία Προκοπίδου κλείνει σχεδόν τρεις δεκαετίες στην Ελλάδα, γεννήθηκε στο Σότσι της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, μεγάλωσε και σπούδασε εκεί Φιλολογία. Οι πρόγονοί της ποντιακής καταγωγής ταξίδεψαν στη Ρωσία πολύ πριν την Μικρασιατική Καταστροφή και τη Γενοκτονία του Πόντου, αφού ο παππούς της βρέθηκε από το 1910 στα μέρη της Ρωσίας για εμπόριο.

Η εκπομπή  της ΜΕ ΣΠΑΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ είναι μια αφορμή για την προσέγγιση διαφορετικών κουλτουρών και διανύει πολλά χρόνια στα ραδιοφωνικά κύματα.

Πολλές ευχαριστίες για την πρόσκληση.



Με την υποστήριξη της




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου