Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Η Λέσχη Αφήγησης Θεσσαλονίκης ξετυλίγει τον μίτο των αφηγήσεων του 2024: Η συνάντηση του Ιανουαρίου 31/1


Στην αγκαλιά της όμορφης νύμφης του Θερμαϊκού, η παρέα των παραμυθάδων όλων των διαμετρημάτων, επαγγελματιών, ημιεπαγγελματιών, εκκολαπτόμενων, μαθητευόμενων, αναδυόμενων, αυτοσχέδιων, αυθόρμητων και αυτόκλητων αφηγητών και αφηγητριών, περαστικών ακούσιων ακροατών, μα κυρίως ηθελημένων και εκούσιων συνειδητών ακολούθων τούτης της πρωτοβουλίας ανοίγουν τον κύκλο των αφηγητών και των αφηγήσεων στους φίλους και τις φίλες των λαϊκών παραμυθιών. 

Έτσι λοιπόν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Άνοιξη του 2021, ανανεώνουν το μηνιαίο αντάμωμά τους της μιας Τετάρτης, που δηλώνεται ως πρόσκληση και πρόκληση μαζί για συναπάντήματα αφηγηματικά από καρδιάς, βασισμένα στην κοινή αγάπη και το γνοιάξιμο για τις προφορικές ιστορίες, παρακαταθήκη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του κόσμου.

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 
και μεταξύ των ωρών 19.00-21.00 

στον φιλόξενο χώρο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης της συμπρωτεύουσας, που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αμύνης 27 
με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, γίνεται η υποδοχή του 2024
 ως αφηγηματικού έτους που ανατέλει με την πρόθεση και την προσδοκία να ακουστούν περισσότερες ιστορίες από όσες ακούστηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Οι επιλογές θα πρέπει να έχουν πηγή τον προφορικό κόσμο, όπως κυκλοφορούν οι δημιουργίες του συλλογικού φαντασιακού του λαού, από στόμα σε στόμα ή σε μορφή καταγεγραμμένη μέσα σε συλλογές και ανάλογες μελέτες. 
Σε τούτη τη συνάντηση προτείνεται μια σύμπραξη,  αφού θα συμμετάσχει και η Λέσχη Συμβουλευτικής Ανάγνωσης της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και προτείνεται -σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να λάβει μέρος με ιστόρηση, να έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά στο 6973531664  με την υπέυθυνο λειτουργίας της, Ελένη Μπασδάρα, ή να έχει στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση:
lesxi.afigisis.thess@gmail.com

Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα από καρδιάς!

Με την υποστήριξη της:



 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου