Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

Λέσχη Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" Η συνάντηση του Iουνίου 2018Με τη συνάντηση του Ιουνίου-την τελευταία για την αφηγηματική χρονιά 2017-2018- και συνολικά 20η της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" από τον Σεπτεμβριο του 2016 όταν πρωτοξεκίνησε τη λειτουργία της- αποχαιρετούν οι φίλοι των προφορικών αφηγήσεων και ιστορητες όλων των επιπεδων, διαθέσεων και διαμετρημάτων τις παραμυθιακες και άλλες υποθεσεις.   


Η   συνάντηση του 2018-αυτή του Ιουνίου-

την Τετάρτη 27 του μήνα έφτασε!

Μεταξύ 7.30-9.30 μμ

στον φιλόξενο χώρο του Βιβλιοπωλείου-Café FREE THINKING ZONE-Οίκος Ανοχής Σκέψης
στην οδό Σκουφά 64
-στη συμβολή της με τον πεζόδρομο της Γριβαίων-μεταξύ Ασκληπιού και Μασσαλίας,
στις παρυφές του Κολωνακίου.


Πρόκειται για το δεκατο μηνιαίο αντάμωμα αφηγητών και παραμυθόφιλου ακροατηρίου συνέχειας για την περίοδο 2017-2018, με έναρξη από τον μήνα Σεπτέμβριο κάθε "αφηγηματική" χρονιά.

Άννα Φασουλάρη-"Οι 4 ποντικοί"

Η λειτουργία της Λέσχης Αφήγησης "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" κινείται στην αντίληψη ενίσχυσης παροχής των ευκαιριών σε όλους όσους επιθυμούν να αφηγηθούν, αποκτώντας πρόσβαση σε χρόνο και χώρο προκειμένου να ιστορήσουν  τις υποθέσεις-πλοκές που αγαπούν και πού επιλέγουν να μοιραστούν με το κοινό των φίλων της προφορικής αφήγησης. 

Ντίνα Τσαλαπατάνη- "Το μαγικό πουλί¨ (Βουλγαρία)

Από θέση αρχής η Λέσχη "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε θα ήθελε να αφηγηθεί, χωρίς διακρίσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκτεθούν αφηγηματικά είτε πρόκειται για επαγγελματίες, είτε για μαθητευόμενους, είτε αυτοδίδακτους αφηγητές και αφηγήτριες, εκκολαπτόμενους ή μη αξιοποιώντας τούτη τη δυνατότητα.

Αγγελική Καψωμενάκη -"Ο σοφός πρωθυπουργός" (Ινδία)

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι δωρεάν αλλά προϋποθέτει μια μικρή κατανάλωση (από 2 ευρώ) προσφερόμενων ειδών του χώρου για την ευγενική παραχώρηση χρήσης του.

Ερμιόνη Ντέτσικα-"Ιστορίες του Χότζα" (Τουρκία)

Οφέλη από τη συμμετοχή στη Λέσχη

1. Έκθεση νέων ιστοριών σε πραγματικές συνθήκες αφήγησης για παλιότερους και νεότερους αφηγητές

2. Επαναθέρμανση παλαιότερων ιστοριών που έχουν πέσει σε αφηγηματική "αδράνεια"

3. Εμπλουτισμός και αφηγηματική επισκόπηση παλαιότερων ή τρεχουσών ιστοριών που χρειάζονται επεξεργασία

4. Δυνατότητα ελέγχου -in vivo- (ζωντανά) της αφηγηματικής ροής καινούργιων υπό διαμόρφωση ιστοριών που αναζητούν χρόνο έκθεσης και αφηγηματικής τριβής

5. Παραχώρηση βήματος αφήγησης σε νέους αφηγητές

6. Δυνατότητα συνάντησης και γνωριμίας νεότερων αφηγητών με παλαιότερους

6. Δυνατότητα πρόσβασης στο ήδη συγκεντρωμένο υλικό των ιστοριών που ακούστηκαν στην περίοδο 2016-2017 αλλά και των προηγούμενων μηνιαίων συναντήσεων της τρέχουσας περιόδου 2017-2018 από τους συμμετέχοντες στη Λέσχη

7. Δυνατότητα συμβουλευτικής αναφοράς και διορθωτικής παρέμβασης-ματιάς από τους υπεύθυνους της Λέσχης σε άλλο χρόνο-εάν ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες

8. Δυνατότητα αγοράς βιβλίων με παραμυθολογικό υλικό με έκπτωση 10% -ως προσφορά του Βιβλιοπωλείου για τους συμμετέχοντες στη Λέσχη

9. Δυνατότητα ανακοίνωσης-ενημέρωσης περί προσεχών αφηγηματικών δραστηριοτήτων για τους συμμετέχοντες στη Λέσχη

Λίζη Χανδακάρη- " Ο Δασογεννημενος" (Βουλγαρία)

Οι αρχές προώθησης και υπηρέτησης του ανώνυμου προφορικού λαϊκού λόγου με τη μορφή της πρόζας που χαρακτηρίζουν τη Λέσχη Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" προϋποθέτουν τη χρήση υλικού από την αντίστοιχη δεξαμενή των λαϊκών παραμυθιών, λαϊκών παραδόσεων, θρύλων, μύθων, συναξαριών, μυθολογικών ιστοριών ή αφηγηματικών βιογραφιών προσωπικοτήτων από τον ευρύτερο χώρο της Τέχνης, της Επιστήμης και του Πολιτισμού. 

Δεν αφηγούμαστε όνειρα, ανέκδοτα, προσωπικές ιστορίες, επώνυμα λογοτεχνικά αποσπάσματα ή ίδιες λογοτεχνικές δημιουργίες ή ο,τιδήποτε έχει επώνυμη προέλευση αφού οι αρχές της Λέσχης υπηρετούν την αναδιήγηση υλικού προφορικής παράδοσης και μόνο.

Η αφηγηματική συμμετοχή στη συγκεκριμένη κάθε φορά συνάντηση 
ακολουθεί τα εξής βήματα:

1. Επικοινωνία στο τηλέφωνο 6945-906008 για εκδήλωση της πρόθεσης

2. Αναγραφή στον κατάλογο της συνάντησης των επιλεγμένων (10) αφηγητών

3. Αφήγηση ιστορίας αυστηρά μέχρι 12 λεπτά ανά ιστορητή

4. Προσκόμιση απαραίτητα σε έντυπη μορφή-φωτοτυπία-της αρχικής πηγής μαζί με το εξώφυλλο του βιβλίου για να συμπεριληφθεί στην ΙΣΤΟΡΙΟΘΗΚΗ της Λέσχης και να αποτελέσει μέρος του υπό συγκέντρωση υλικού

5. Στην περίπτωση που κάποιος έχει αφηγηθεί στην αμέσως προηγούμενη μηνιαία συνάντηση, για να έχει δυνατότητα να αφηγηθεί στην τρέχουσα-επόμενη συνάντηση θα πρέπει να γραφτεί στον κατάλογο των αναπληρωματικών αφηγητών- για να μπορέσει να αφηγηθεί στην περίπτωση που προκύψει κενό ή ο συνολικός χρόνος των δύο ωρών δεν καλυφθεί (7.00-9.00 μμ)-εκτός αν ανήκει σε ειδική κατηγορία (πχ. αφηγητής υπό μαθητεία)

Η Λέσχη Αφήγησης Αθήνας είναι μια πρωτοβουλία της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας
"Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη"

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΦΗΓΗΤΩΝ  ΤΕΤΑΡΤΗΣ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

1. Κώστας Γιαννακός 

2. Μαρούσα Απειρανθίτου

3. Ντίνα Τσαλαπατάνη (σε μαθητεία)

4. Αγγελική Γεωργίτση

5. Ρεβεκκα Δημητριάδου

6. Ανδρέας Ραφτόπουλος

7.  Ελεάνα Χατζάκη

8. Σάββας Μαρίνος

9. 

10.


ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΦΗΓΗΤΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ

1. Λίζη Χανδακάρη

2. Ερμιόνη Ντέτσικα

3. Δημήτρης Β. Προύσαλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου