Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Λέσχη Αφήγησης Αθήνας-Η τελευταία συνάντηση περιόδου 2016-17, Ιούνιος 2017

Εκτάκτως
η τελευταία συνάντηση την Τετάρτη 21 Ιουνίου
και ώρες 7.00-9.00 μμ
 
 
 
 
Οι επιτυχημένες συναντήσεις της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2016 ανάμεσα σε ιστορίες, διαθέσεις, αφηγητές και φίλους των προφορικών αφηγήσεων φτάνει στην τελευταία και δέκατη στη σειρά για την περίοδο 2016-17 αφηγηματική ομήγυρη, αυτή του Ιουνίου.

Μάιος 2017-Μ. Απειρανθίτου-Ο χαρτοπαίκτης (Θεσσαλία)

 Η Λέσχη ανοίγει την αγκαλιά της- και τους καταλόγους των αφηγητών-προκειμένου να υποδεχτεί τους εραστές των λαϊκών αφηγήσεων και των προφορικών ιστοριών, είτε από τη θέση του αφηγητή είτε από τη θέση του ακροατηρίου.

Μάιος 2017-Χ. Αντωνίου-Η φωνή της Άμμου (Αραβικός κόσμος)
Πρόκειται για θέματα που κινούνται στον χώρο του λαϊκού παραμυθιού, του αισώπειου μύθου, της μυθολογικής ιστορίας, της λαϊκής παράδοσης, του θρύλου, των συναξαριών αλλά και των βιογραφικών ιστοριών από το ευρύτερο πλαίσιο του πολιτισμού, της  ιστορίας, της επιστήμης, της μουσικής κλπ  τούτη τη φορά εκτάκτως την Τετάρτη 21 Ιουνίου.

Μάιος 2017-Α. Ραφτόπουλος- Ο κυρ μικρός λύκος  (Μεξικό)

Χώρος φιλοξενίας της Λέσχης Αφήγησης είναι το Βιβλιοπωλείο-Café FREE THINKING ZONE-Οίκος Ανοχής Σκέψης, στην οδό Σκουφά 64 στη συμβολή της με τον πεζόδρομο της Οδού Γριβαίων, στις παρυφές του Κολωνακίου και διοργανώνεται από την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη"Υπενθυμίζουμε πως οι κατάλογοι των συμμετεχόντων είναι όπως πάντα δύο:

Α.  ένας των αφηγητών της συνάντησης και
Β.  ένας των επιλαχόντων αφηγητών, που ενδεχομένως αφηγήθηκαν στην προηγούμενη συνάντηση, για να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρχει η διαδοχική παρουσία ίδιων προσώπων στις αφηγηματικές διαδικασίες και καταχρηστική εμφάνιση των ανθρώπων που επιθυμούν διακαώς να αφηγηθούν.

Μάιος 2017-Β. Κοκκίνου-Πρόσεχε τι εύχεσαι (Αραβικός κόσμος)

Η θεματολογία των συναντήσεων είναι ελεύθερη και ο καθένας που εγγράφεται στον κατάλογο των προφορικών αφηγητών μπορεί να αφηγηθεί αυτό που επιθυμεί, μέσα στο πλαίσιο που ορίζεται από τους διοργανωτές.

Μάιος 2017-Ι. Φώκου-Ότι κάνει ο καθένας για λόγου του το κάνει

Ο διατιθέμενος χρόνος αφήγησης ανά αφηγητή είναι τα 12 λεπτά για να εξασφαλιστεί η παρουσία δέκα τουλάχιστον αφηγητών, και αν υπάρξει ελεύθερος συνολικά χρόνος λόγω μικρότερης διάρκειας των ιστοριών της συνάντησης, τότε ανοίγει επιτόπου κατάλογος για τους παρισταμένους που επιθυμούν να αφηγηθούν.Μικρή αλλά αναγκαία υπενθύμιση αυτή που αφορά τους εγγραφόμενους στον κατάλογο αφηγητών και επιλαχόντων αφηγητών, οι οποίοι πρέπει να έχουν μαζί τους σε φωτοτυπημένη μορφή την αρχική πηγή της ιστορίας που επέλεξαν να αφηγηθούν (μαζί με το εξώφυλλο του βιβλίου). Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Μάιος 2017-Θ. Ίντας-Η ανάγκη (Βουλγαρία)

Η πρόθεση των διοργανωτών να συγκροτηθεί ένα αρχείο των ιστοριών (πηγές) που ακούστηκαν στις συναντήσεις, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε όποιον επιθυμεί να το προμηθευτεί, έχει γίνει πραγματικότητα, αφού στην προτελευταία συνάντηση του Μαΐου είχε ήδη συγκεντρωθεί ένα πλούσιο υλικό από 90 περίπου ιστορίες διαθέσιμες σε όποιον τις ζητήσει.

Μάιος 2017-Κ. Λιαδή-Πώς το αηδόνι απέκτησε το γλυκοκελάηδημά του (Φλαμανδία)

Η παρουσία-πρόσκληση απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την προφορική αφήγηση, εμπλέκονται λειτουργικά με αυτήν ή επιθυμούν να αρχίσουν μια σχέση μαζί της και σε όσους απλά αγαπούν να ακούνε ιστορίες.

Μάιος 2017-Ε. Κούβαρη-Το φιδόδεντρο (Σμύρνη)
Άρα επαγγελματίες αφηγητές, μαθητευόμενοι από σεμινάρια αφήγησης ή αυτοδίδκτοι, εκκολαπτόμενοι όλων των διαμετρημάτων, περιστασιακοί ερασιτέχνες που αναζητούν νέες εμπειρίες ή απλά ερανιστές συμμετοχών, προσκαλούνται να πάρουν μέρος ενεργητικά ως ευρισκόμενοι στο κέντρο του λόγου ή λιγότερο ενεργητικά σε ένα ταξίδι φαντασιακό του νου ως μέλη του ευγενούς ακροατηρίου της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας.

Μάιος 2017-Ε. Χατζάκη-Η γιορτή του Μουσσά (Αφρική)

Μοναδική -μικρή- επιβάρυνση είναι η κατανάλωση στο χώρο κάποιου αναψυκτικού, καφέ, αφεψήματος ή ποτού για την οικονομική κίνηση του φιλοξενούντος χώρου.

Μάιος 2017-Λ. Προύσαλη-Με ένα τσαμπί σταφύλι (Ελλάδα)


Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945-906008
E-mail: dimprousal@yahoo.gr

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΦΗΓΗΤΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

1. Ρεβέκκα Δημητριάδου

2.Αγγελική Καψωμενάκη

3. Λίλη Προύσαλη

4. Ειρήνη Κυτωνάκη

5. Πολυξένη Παπαδοπούλου

6. Ντίνα Τσαλαπατάνη

7. Αναστασία Κουκουζέλη

8. Ιωάννα Φώκου

9.

10.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΑΦΗΓΗΤΩΝ

1. Ελεάνα Χατζάκη

2. Δημήτρης Β. Προύσαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου