Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

H Sally Pomme Clayton στο 5ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου


Ο Κένταυρος φιλοξενεί με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή στις εκδηλώσεις του 5ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" (2-9 Αυγούστου 2015) μια μεγάλη Αγγλίδα αφηγήτρια, από τις πιο ξεχώριστές μορφές της νεο-αφήγησης στον αγγλόφωνο χώρο. Πρόκειται για την Sally Pomme Clayton,  με εξαιρετικά ποιοτικό ρεπερτόριο, πλούσιες θεματικές και παρουσία τόσο από την πλευρά της παραστατικής αφήγησης όσο και από την πλευρά την ερευνητική, που οφείλει να διακρίνει-κατά τη γνώμη μας- όλους τους εμπλεκόμενους αφηγητές.

 
Η Sally Pomme Clayton θα αφηγηθεί στα πλαίσια του φεστιβάλ με θέμα:
 "Eros and Psyche" το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015


στις 9.30 μμ και θα συντονίσει εργαστήριο την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015
(10.00-14.00) με θέμα:"A life on the Wind: Bringing a story to life".
 
Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο στη σελίδα με το πρόγραμμα.

Οι διοργανωτές θα τιμήσουν την μεγάλη Αγγλίδα αφηγήτρια με απονομή πλακέτας για τα
30 χρόνια προσφοράς της στο χώρο της αφήγησης το Σάββατο 8/8 μετά την αφήγησή της.


Μικρό βιογραφικό
Είναι  μια πρωτοπόρος αφηγήτρια και συγγραφέας. Ίδρυσε μαζί με τους Ben Haggarty  και Hugh Lupton την ομάδα The Company of Storytellers το 1985 προωθώντας την αφήγηση για ενήλικο κοινό στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Αφηγείται σε επίπεδο εθνικό και διεθνές με πρόσφατες παραστάσεις αφήγησης στα: The Wellcome Collection, Royal and Derngate, The National Gallery, 40 Winks Hotel,  Northern Stage, Soho Theatre, The Royal Shakespeare Company, The Royal Academy, Warwick Arts Centre, The Wapping Project, York Theatre Royal, and 11 Downing Street. Έχει λάβει μέρος σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ αφήγησης και περιόδευσε υπό την Αιγίδα του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ιορδανία, Ισπανία, Κιργιστάν, Καζακστάν, Σουηδία και Πορτογαλία. Το έργο της διακρίνεται από συνθέσεις που καταπλήσσουν και παραστάσεις που χαρακτηρίζονται από όμορφη εκτέλεση, οι οποίες συχνά εκπλήσσουν για το περιεχόμενό τους και συνδυάζουν μαγικούς και παράξενους μουσικούς ήχους με ζώσα και ποιητικά ειπωμένη γλώσσα.
 
 
Ήταν  τιμώμενη καλλιτέχνης στο The Swedenborg Society για την περίοδο 2011-2012 και δημιούργησε την παράσταση για ενήλικο κοινό «Night Visit» που στηρίχτηκε οικονομικά από το Συμβούλιο Τεχνών της Αγγλίας  που βρίσκεται σε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για το 2012 έγραψε το «Prince Zal and the Simorgh» για τον συνθέτη David Bruce, το οποίο  παρουσίασε σε παράσταση με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου. Δημιούργησε το «Α year in the forest» βασισμένο στα κλασικά παραμύθια των Grimm για το The Unicorn Theatre απευθυνόμενο σε πολύ νεαρό ακροατήριο. Το 2010 της ανατέθηκε από το Βρετανικό Μουσείο να γράψει και να αφηγηθεί έξι διασυνδεμένες ιστορίες για το πρόγραμμα «Μια Ιστορία για τον Κόσμο μέσα από 100 αντικείμενα». Την περίοδο  2009-2010 έγραψε την  τριλογία «Ιστορίες της θάλασσας» για παιδιά μαζί με τον συνθέτη Dario Marianelli για τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Λονδίνου. Έχει εκδώσει δέκα βιβλία για παιδιά ανάμεσα στα οποία: «Ιστορίες ειπωμένες σε σκηνές-Ιστορίες από την Κεντρική Ασία» (2004) που εισάγει τους νέους αναγνώστες στον κόσμο του Ισλάμ, «Περσεφόνη, μια διαδρομή από το χειμώνα στην άνοιξη» (2009) μεταφρασμένο στα ελληνικά και τουρκικά. Το τελευταίο της βιβλίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012 «Ελληνικοί Μύθοι-ιστορίες του ήλιου, της πέτρας και της θάλασσας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου