Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού-ΕΟΤ το Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου

Μια μεγάλη επιτυχία και -συνάμα έμμεση αναγνώριση- για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι φορείς-διοργανωτές του τοπικού Φετιβάλ Αφήγησης Πηλίου αποτελεί το γεγονός πως οι φετινές εκδηλώσεις της πέμπτης κατά σειρά διοργάνωσης, από τον Αύγουστο του 2011, θα ξεδιπλωθούν υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
 

 
Η πρόθεση των διοργανωτών Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Νηλείας "Ο Κένταυρος", ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ και Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" να αποτελέσει το Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου μια πρόταση πολιτισμού που θα αναδεικνύει την ομορφιά του φυσικού τοπίου συνάμα με τη  στήριξη της τοπικής οικονομίας   και τις επιχειρήσεις καθώς και την αξιοποίηση της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς δημιουργώντας συνθήκες αειφορίας,  φαίνεται πως συγκεντρώνει όλους εκείνους τους ποιοτικούς όρους για τη λειτουργία ενός θεσμού ιδιαίτερου.
 
Η αίτηση των διοργανωτών για την παραχώρηση του λογότυπου του ΕΟΤ (1411/2-7-2015) έφερε τη θετική ανταπόκριση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού  (Α. Π. 371/9-7-2015) για τη διοργάνωση του 5ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" που ετοιμάζεται πυρετωδώς για το διάστημα 2-9 Αυγούστου 2015 αλλά και τη μεγάλη ευθύνη να συνεχιστεί η προσπάθεια τόσο με όρους ποιότητας των εκδηλώσεων όσο και με την αύξηση των συμμετοχών.
 
Πρέπει να σημειωθεί εδώ πως το Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου φιλοξενεί διεθνείς συμμετοχές κάθε δεύτερη χρονιά από το 2013. Μετά τη συμμετοχή της Νορβηγίας και της Αυστρίας, έρχονται το 2015 οι συμμετοχές της Μεγάλης Βρετανίας, τη Τουρκίας και της Βραζιλίας σε επίπεδο αφηγήσεων και επιστημονικών ανακοινώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου