Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Φωτογραφικό Πανόραμα Νο3, 14ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" 3η ημέρα: Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

 

Η τρίτη μέρα του 14ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου, Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024, κύλησε με τρεις εκδηλώσεις: ένα εργαστήρι για παιδιά με αντικείμενο το σκίτσο και δύο παραστάσεις αφήγησης αφιερωμένες στην Κύπρο.

ΠΡΩΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το πρωί, στον φιλόξενο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου του Αγίου Γεωργίου, ο αειθαλής και πολυβραβευμένος σκιτσογράφος Γρηγόρης Γεωργίου, με την συνεπικουρία παιδαγωγών επιμελήθηκε ένα εργαστήρι για παιδιά ηλικίας δημοτικού (Α-ΣΤ τάξεις) με τίτλο: "Ξεμουτζουρώνοντας τα μυστικά των σχεδίων". Στο εργαστήρι συμμετείχαν παιδιά από το χωριό αλλά και παραθεριστές που ταξίδεψαν ειδικά για τα παραμύθια. Σκοπός ήταν τα συμμετέχοντα παιδιά να γνωρίσουν το σκίτσο  και να αποκαλύψουν μικρά και μεγάλα μυστικά για τη δημιουργία σχεδίων, βοηθώντας τα παιδιά να μπουν στον κόσμο που φτιάχνουν οι γραμμές.

Ο Γρηγόρης Γρηγορίου εξηγεί με πάθος ξεδιπλώνοντας κάποια έργα του

Τα παιδιά παρακολουθούν με ενδιαφέρον, από τα παλιά θρανία του σχολείου

Η προσπάθεια αποφέρει καρπούς, τα πρώτα σχέδια φανερώνονται 
με τις οδηγίες του Γρηγόρη Γεωργίου 
"May the forces of creativity be with you!"

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

Η τρίτη ημέρα του πηλιορείτικου φεστιβάλ αφήγησης είχε μια πρωτοτυπία αναφορικά με τον εμπλουτισμό των χώρων που φιλοξενούνται οι παραστάσεις αφήγησης, αφού για πρώτη φορά με την ευγενική άδεια του Πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού πραγματοποιήθηκε αφήγηση εντός του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, σχετική βέβαια με τα του χώρου.

Η εκκλησία του Άη Γιώργη, φωτό πρόσοψης

Ο Νίκος Βαραλής αφηγείται ιστορίες από τη ζωή Αγίων της Κύπρου

Ταπεινός γνώστης μιας μεγάλης, και δύσκολης στο χειρισμό της, παράδοσης

Στη διάρκεια της βραδινής παράστασης αφήγησης, η ομάδα Αφήγησης "Παραμυθανθός" από τη Σαλαμίνα της Αττικής παρουσίασε τη φετινή της πρόταση, άμεσα συνυφασμένη με τη θεματική επικέντρωση του φεστιβάλ, αφού ο τίτλος της αφήγησης ήταν: "Εθώρεν κόρην ολόχρυσην, καθούμενη πα' σε χρυσήν τσαέραν" με λαϊκά παραμύθια από την κυπριακή προφορική παράδοση.

Η Ρόη Μουλά αφηγείται

Ο  Δημήτρης Μάλλης, μουσικός και αφηγητής ιστορεί 
για την κόρη που "...εκαθόταν πάνω σε χρυσήν τσαέραν..."

Η Ρόη Μουλά αφηγείται το παραμύθι του Πουπούξιου και της Κατσικαρώνας
(Ο τσαλαπετεινός κι η καρακάξα) από την Κυθρέα

















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου