Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

9ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου 2019 promo video



Στις αυλές των λαϊκών παραμυθιών και των μύθων προσκαλεί ο Κένταυρος για ένατη συνεχόμενη χρονιά από το 2011 τους φίλους των αφηγήσεων προσμένοντας να ξανασυναντηθεί με παλιούς γνώριμους και να απαντήσει καινούργιους αναδυόμενους συνομιλητές του συλλογικού φαντασιακού.

Οκτώ ολόκληρες ημέρες από τις 4-11 Αυγούστου 2019 με προφορικές αφηγήσεις, μουσικές συμπράξεις, ενδιαφέροντα εργαστήρια, πολύτιμες εισηγήσεις, ειδικά αφιερώματα, μια περιδιάβαση στις άυλες κληρονομιές του κόσμου, αποτυπώσεις και αποστάγματα του λόγου που άφησαν τα χνάρια τους πάνω στο χρόνο και κουβάλησαν τα "αχ!" των ανθρώπων με σέβας, ταπεινότητα, αλλά και διάθεση για σιωπηρές συνομιλίες με τα μέσα και τα έξω του κόσμου ολάκερου στο εδώ και το τώρα της ζήσης.

Λαϊκά παραμύθια, μύθοι αισώπειοι, ιστορίες της μυθολογίας, ομηρικά έπη, παραμυθιακές παραλογές, ανώνυμες ιστορίες που διαπερνούν από το χτες, σκαλίζουν το σήμερα και ιχνηλατούν το αύριο μιας αέναης παρακαταθήκης της συλλογικής εμπειρίας σε τόνους προσωπικούς και διάθεση και ματιά  πάντα κοινωνική.

Στα 700 μ. υψόμετρο, 21 χλμ από την πόλη του Βόλου, στο κέντρο του Παγασητικού, στα προαύλια σχολείων και παλιών ξωκλησιών, στους αυλόγυρους εκκλησιών, τις αυλές οικιών και τις γωνιές παραδοσιακών αρχοντικών, στα καλντερίμια του λόγου αχνοπατά ο χρόνος.

Σας περιμένουμε

1 σχόλιο:

  1. Και φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τα παραμυθιακά αντισώματα άντεξαν και διαπέρασαν το βαρύ πέπλο της απομόνωσης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή