Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Λέσχη Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία"-Η 3η συνάντηση του Νοεμβρίου

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
 

Εκτάκτως  και για καθαρά τεχνικής φύσης  δυσκολίες και υποχρεώσεις του Βιβλιοπωλείου FREE THINKING ZONE-Χώρος Ανοχής Σκέψης
η προγραμματισμένη συνάντηση της τελευταίας Τετάρτης του μήνα (30/11) μεταφέρεται εσπευσμένα για την
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Στο γνωστό φιλόξενο χώρο της Οδού Σκουφά 64 –στη συμβολή της με τον πεζόδρομο της Γριβαίων- και μεταξύ 7.00-9.00 μμ οι φίλοι των αφηγήσεων θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με πολυταξιδεμένες ιστορίες. Πλοκές και υποθέσεις από τις προφορικές παραδόσεις των λαϊκών παραμυθιών αλλά και των μύθων, ελληνικών και της διεθνούς μυθολογίας, ιστορίες από το σεντούκι των λαϊκών παραδόσεων, των θρύλων, θρησκευτικές παρακαταθήκες από το υλικό των συναξαριών αλλά και βιογραφικές ιστορίες από τη ζωή σημαντικών προσώπων της λογοτεχνίας, της επιστήμης, της τέχνης και του πολιτισμού θα γίνουν αντικείμενο προφορικής ιστορησης.

Η συγκεκριμένη συνάντηση είναι η τρίτη συνεχόμενη από τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποτελεί μια πρωτοβουλία της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» που επιθυμεί να δημιουργήσει συνθήκες και προϋποθέσεις ανταμώματος αφηγητών, παλιότερων και νεότερων, οδοιπόρων στον χιλιοπερπατημένο δρόμο των αφηγήσεων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών, εκκολαπτόμενων και μαθητευό-μενων, αναδυόμενων και πολλών ή λίγων υποσχόμενων, συναπαντημάτων με ιστορίες και ανθρώπους, με πηγές , ενέργειες και διαθέσεις αφηγηματικής έκθεσης, δίνοντας την ευκαιρία παραχώρησης ενός βήματος μέσα από το οποίο θα ακούγονται ιστορίες, θα δοκιμάζονται θέματα, θα ξετυλίγονται δράσεις, θα μοιράζονται πολύτιμα μηνύματα και αλήθειες κρυμμένες κάτω από ψέματα μεγάλα!
 
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά απαραίτητα προδηλωμένη στο τηλέφωνο 6945-906008 και δεν έχει κόστος παρά μόνο την ελάχιστη κατανάλωση στον χώρο. Ο χρόνος αφήγησης ανά ιστορητή δεν μπορεί συνολικά να υπερβαίνει τα 12 λεπτά. Μοναδική "υποχρέωση" των συμμετεχόντων είναι η κατάθεση των αρχικών πηγών άντλησης των ιστοριών που θα αφηγηθούν στους παρευρισκόμενους παραμυθόφιλους, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αρχείο ιστοριών ανοιχτό και διαθέσιμο σε όλους όσους το ζητήσουν.

Λίστα Αφηγητών -τροποποιημένη

1. Θοδωρής Ίντας

2. Αγγελική Γεωργίτση

3. Αγγελική Καψωμενάκη

4. Φλώρα Κολιαράκη

5. Έλλη Κούβαρη

6. Ειρήνη Κυτωνάκη

7. Αποστολία Καφφέ

8. Δημήτρης Β. Προύσαλης

9.

10.

 ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΑΦΗΓΗΤΕΣ

Λουκία Σουγιά
Με την υποστήριξη της

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου