Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Κουβεντιάζοντας για το 10ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου

Από τη μέρα της συνάντησης στη ραδιοφωνική καμπίνα του 104.0 FM

Με αφορμή το 10ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου  "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" (2011-2020) που διοργανώθηκε στην περίοδο 1-9 Αυγούστου 2020 στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας στο Πήλιο, είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Νίκο Βαραλή, δημοσιογράφο, ποιητή, αφηγητή και διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού " Ορθόδοξη Μαρτυρία",  στη συχνότητα 104.0 FM, της Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, έναν άνθρωπο με ιδιαίτερο πλούτο συγκρότησης, βάθος γνώσης, ποιότητα λόγου  και ήθους.

Εδώ και πολλά χρόνια, περισσότερα από δέκα, κάθε καλοκαίρι με αφορμή άλλοτε φεστιβαλικές διοργανώσεις και άλλοτε μεμονωμένες αφηγηματικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, οι συναντήσεις μας στη ραδιοφωνική καμπίνα του Ν. Βαραλή αποτελούν ένα ενδιαφέρον και πολύτιμο πεδίο διαλόγου, στοχασμού και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών, που αφορούν τον κόσμο της αφήγησης και του λαϊκού παραμυθιού.

Αφηγητής κι ο ίδιος ο Ν. Βαραλής, έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από πέντε πηλιορείτικα φεστιβάλ αφήγησης του Κένταυρου, πλουτίζοντας τα προγράμματά τους κυρίως με συναξιαριακές αφηγήσεις, ένα είδος δύσκολο, σπάνιο και απαιτητικό για τις ισορροπίες που πρέπει να κρατηθούν, αποτελεί την ψυχή και τον οργανωτικό νου της Λέσχης Αφήγησης Βόλου που ξεκίνησε τις συναντήσεις της τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η εκπομπή και η καταγραφή της πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, λίγο μετά την έναρξη του 10ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" και μπορεί κανείς να την ακούσει πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου