Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Λέσχη Αφήγησης Αθήνας-Απολογιστικό 3ης συνάντησης, του Νοεμβρίου 2017

 
 
Με επιτυχία και μέσα σε κλίμα αφηγηματικής συνεύρεσης ιστοριών, αφηγητών και ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε για το μήνα Νοέμβριο η τρίτη συνάντηση της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία"  για την περίοδο 2017-2018. Με την παρουσία 25 περίπου παραμυθόφιλων και εννιά αφηγητών ξετυλίχτηκε το κουβάρι της βραδιάς στο χώρο του φιλόξενου Βιβλιοπωλείου-Café FREE THINKING ZONE-Οίκου Ανοχής Σκέψης, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Σκουφά 64 στη συμβολή της με τον πεζόδρομο της οδού Γριβαίων, στις παρυφές του Κολωνακίου.
 
Η Αγγελική Γεωργίτση αφηγείται-Η γόησσα της Ανατολής (Αραβία)
 
Σε ένα πλαίσιο συντροφικής διάθεσης η βραδιά ανέδειξε την ατμόσφαιρα που οικοδομεί από
κοινού η έγνοια και η αγάπη των ανθρώπων για τις ιστορίες και η κατάδειξη της αναγκαιότητας για την  προσέγγιση της προφορικής αφήγησής τους, ως μια ιδιαίτερη μα ικανή και αναγκαία παράλληλα σχέση που χρωματίζει την ανθρώπινη εμπειρία.
 
Η Χριστίνα Λιόγαρη αφηγείται-Η κόρη που έγινε παλικάρι (Φάρασσα Καππαδοκίας)
 
Οι εννιά αφηγητές που ιστόρησαν διαδοχικά έφεραν στο φως υποθέσεις από τις ανώνυμες και αταξινόμητες ακόμη ιστορίες της προφορικής παράδοσης, τις ευτράπελες χιουμοριστικές ιστορίες, τις ρεαλιστικές-νοβελιστικές ιστορίες,  την κατηγορία των μαγικών παραμυθιών, τον κόσμο των μυθολογικών ιστοριών, των αιτιολογικών παραμυθιών και των Αισώπειων Μύθων.


Η Ντίνα Τσαλαπατάνη αφηγείται- Το πιο πολύτιμο δώρο (Αυστρία)

Οι επιλεγμένες ιστορίες που ακούστηκαν ως κέρασμα από τους δηλωμένους αφηγητές της βραδιάς προήλθαν από την ανώνυμη προφορική παράδοση των λαϊκών παραμυθιών της Αυστρίας, της Αραβίας, των ΗΠΑ, του ελληνόφωνου χώρου (Φάρασσα Καππαδοκίας, Σύμη), της Ινδίας, των παραδόσεων της Λατινικής Αμερικής, αλλά και των μυθολογικών ιστοριών των Εσκιμώων Ινουίτ  και της Αισώπειας δημιουργίας.
Ο Θοδωρής Ίντας αφηγείται-Μια ιστορία για τις ιστορίες (Ινδία)
 
Το δίωρο του νέου ωραρίου των μηνιαίων συναντήσεων της λέσχης Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" (7.00-9.00 μμ) καλύφθηκε με το παραπάνω και οι ιστορίες κράτησαν όπως πάντα αμείωτη την προσοχή του ακροατηρίου μέσα από την εναλλαγή ύφους, αφηγηματικού στυλ, φυσικού παρουσιαστικού  και ειδολογικού περιεχομένου των προσφερόμενων ιστοριών.
 
Η Ιωάννα Φώκου αφηγείται- Ο λύκος, η αλεπού και το λιοντάρι (Μύθος του Αισώπου)
 
Οι αφηγήσεις υπήρξαν απολαυστικές και αποκάλυψαν τις δυνατότητες της μυθοπλαστικής διάθεσης που οφείλει να χαρακτηρίζει δημιουργικά τον αφηγητή όλων των διαμετρημάτων στην κατεύθυνση εμπλουτισμού, ανάδειξης αλλά και συνομιλίας του σύγχρονου ιστορητή με το παμπάλαιο υλικό που αναλαμβάνει να διαχειριστεί.
Η Άννα Φασουλάρη αφηγείται- Η Νύφη Αχελώνα (Σύμη Δωδεκάνησα)
Η Αναστασία Κουκουζέλη αφηγείται- Το κουτί  (Λατινική Αμερική)

Ο Γεράσιμος Βανδώρος αφηγείται- Το κοράκι και η φάλαινα (Εσκιμώοι Ινουίτ)


Το ραντεβού της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" ανανέωσε το ραντεβού της  θέλοντας να αποχαιρετίσει το τρέχον έτος 

Δεκέμβριο του 2017
εκτάκτως την  ημέρα Πέμπτη 28/12
 και ώρα 7.00-9.00 μμ

 Οι κατάλογοι έχουν ήδη ανοίξει από την παρούσα δημοσίευση και οι δηλώσεις μπορούν να γίνονται στο μέηλ dimprousal@yahoo.gr                                                                                                                                                                              
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου