Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ο Κένταυρος από το Πήλιο στο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης του Μόντρεαλ

 
 
Ο Κένταυρος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα πλαίσια του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης του Μόντρεαλ που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και φέτος διεξάγεται στην περίοδο 20-29 Οκτωβρίου. Ύστερα από την περυσινή πρόσκληση της Ουαλίας οι άνθρωποι του πηλιορείτικου φεστιβάλ αφήγησης «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», που διοργανώνεται στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας από το 2011, φέτος θα έχουν τη χαρά να παρευρεθούν ανάμεσα στους είκοσι δύο καλλιτεχνικούς διευθυντές και διευθύντριες διεθνών φεστιβάλ αφηγήσεων του εξωτερικού από όλον τον κόσμο, προκειμένου να μεταφέρουν και να καταθέσουν την εμπειρία τους από τις εδώ διοργανώσεις που ήδη περπατούν στην προϋπάντηση της όγδοης χρονιάς τον Αύγουστο του 2018.

Αφορμή στάθηκε η πρόσκληση των Καναδών διοργανωτών που καλούν επίσημα τον Κένταυρο καλύπτοντας όλες τις δαπάνες της παρουσίας του στο Μόντρεαλ, για να συμμετάσχει στον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών προσεγγίσεων και ιδεών με εκπροσώπους διεθνών διοργανώσεων του εξωτερικού όπως η Γαλλία (έντεκα αντιπρόσωποι φεστιβάλ!), το Βέλγιο, η Ισπανία, o Καναδάς, η Μαρτινίκα κλπ. Παράλληλα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του και αφηγητής Δημήτρης Β. Προύσαλης θα αφηγηθεί στο αγγλόφωνο άνοιγμα του καναδικού φεστιβάλ μαζί με σημαντικούς εκπροσώπους από την Ιρλανδία, την Αίγυπτο, τον Καναδά και το βρετανικό χώρο.

Με την ευκαιρία της παραμονής εκπροσώπων της στο Μόντρεαλ,  η μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» εκπληρώνοντας αρχές και στόχους που εκπορεύονται από το καταστατικό της θα πραγματοποιήσει αφηγήσεις ελληνικών λαϊκών παραμυθιών στις νέες γενιές του απόδημου ελληνισμού που φοιτά στα εκεί κοινοτικά σχολεία μεταφέροντας ένα άρωμα παράδοσης από το σεντούκι της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου