Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

2η Συνάντηση Λέσχης Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" ΟκτώβριοςΆνοιξαν οι κατάλογοι για τη δεύτερη συνάντηση
Εκτάκτως την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016
Ώρες: 7.00-9.00 μμ
Μετά την επιτυχημένη πρώτη συνάντηση του Σεπτεμβρίου στις 28/9, η Λέσχη Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" ανοίγει την αγκαλιά της- και τους καταλόγους των αφηγητών-προκειμένου να υποδεχτεί τους φίλους των λαϊκών αφηγήσεων και των προφορικών ιστοριών, που κινούνται στον χώρο του λαϊκού παραμυθιού, του αισώπειου μύθου, της μυθολογικής ιστορίας, της λαϊκής παράδοσης, του θρύλου, των συναξαριών αλλά και των βιογραφικών ιστοριών από το ευρύτερο πλαίσιο του πολιτισμού, της  ιστορίας, της επιστήμης, της μουσικής κλπ για δεύτερη Τετάρτη, αυτήν τη φορά για τη συνάντηση του Οκτωβρίου 2016.

Μόνο που εκτάκτως η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί- όπως συνηθίζεται- την τελευταία Τετάρτη 26/10 αλλά-λόγω τριημέρου και Αγίου Δημητρίου θα γίνει την ίδια ημέρα (Τετάρτη) μία εβδομάδα νωρίτερα στις 19 Οκτωβρίου και ώρα 7.00-9.00 μμ.

Χώρος φιλοξενίας της Λέσχης Αφήγησης είναι το Βιβλιοπωλείο-Café FREE THINKING ZONE-Οίκος Ανοχής Σκέψης, στην οδό Σκουφά 64 στη συμβολή της με τον πεζόδρομο της Οδού Γριβαίων, στις παρυφές του Κολωνακίου και διοργανώνεται από την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη"Οι κατάλογοι των συμμετεχόντων από τον Οκτώβριο και μετά γίνονται δύο:

Α.  ένας των αφηγητών της συνάντησης και
Β.  ένας των επιλαχόντων αφηγητών, που ενδεχομένως αφηγήθηκαν στην προηγούμενη συνάντηση, για να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρχει η διαδοχική παρουσία ίδιων προσώπων στις αφηγηματικές διαδικασίες.

Η θεματολογία των συναντήσεων είναι ελεύθερη και ο καθένας που εγγράφεται στον κατάλογο των προφορικών αφηγητών μπορεί να αφηγηθεί αυτό που επιθυμεί, μέσα στο πλαίσιο που ορίζεται από τους διοργανωτές.

Ο διατιθέμενος χρόνος αφήγησης ανά αφηγητή είναι τα 12 λεπτά για να εξασφαλιστεί η παρουσία δέκα τουλάχιστον αφηγητών, και αν υπάρξει ελεύθερος συνολικά χρόνος λόγω μικρότερης διάρκειας των ιστοριών της συνάντησης, τότε ανοίγει επιτόπου κατάλογος για τους παρισταμένους που επιθυμούν να αφηγηθούν.Οι εγγραφόμενοι στον κατάλογο αφηγητών και επιλαχόντων αφηγητών πρέπει να έχουν μαζί τους σε φωτοτυπημένη μορφή την αρχική πηγή της ιστορίας που επέλεξαν να αφηγηθούν (μαζί με το εξώφυλλο του βιβλίου) και η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Πρόθεση των διοργανωτών είναι να συγκροτηθεί ένα αρχείο των ιστοριών (πηγές) που ακούστηκαν στις συναντήσεις, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε όποιον επιθυμεί να το προμηθευτεί.
Η παρουσία-πρόσκληση απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την προφορική αφήγηση, εμπλέκονται λειτουργικά με αυτήν ή επιθυμούν να αρχίσουν μια σχέση μαζί της και σε όσους απλά αγαπούν να ακούνε ιστορίες.

Μοναδική -μικρή- επιβάρυνση είναι η κατανάλωση στο χώρο κάποιου αναψυκτικού, καφέ, αφεψήματος ή ποτού για την οικονομική κίνηση του φιλοξενούντος χώρου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945-906008
E-mail: dimprousal@yahoo.gr

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
1. Κατερίνα Θάλεια Νάκου
2. Λουκία Σουγιά
3. Ειρήνη Κυτωνάκη
4. Αναστασία Κουκουζέλη
5. Νατάσα Κατσάπη
6. Αγγελική Καψωμενάκη
7. Φλόρα Κολιαράκη
8. Ειρήνη Λεβεντάκη
9. Έλλη Κούβαρη
10. Μαρία Σόφτση

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
1. Θοδωρής Ίντας
2.
3.
4.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου