Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Τα εργαστήρια του 9ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου 2019

΄Τα εργαστήρια αποτελούν ένα ενδιαφέρον στοιχείο εμπλουτισμού του προγράμματος ενός φεστιβάλ αφήγησης αφού επιτρέπουν στο παραμυθόφιλο κοινό να γνωρίσει από κοντά τους έμπειρους αφηγητές κάθε διοργάνωσης αλλά και ειδικούς επιστήμονες που φωτίζουν με την προσέγγισή τους πλευρές του ανεξάντλητου παραμυθιακού κόσμου φέρνοντας στο προσκήνιο ματιές πρακτικής αξιοποίησης, αφού κερνούν οι μεν πρώτοι μυστικά από την τέχνη τους, οι δε δεύτεροι αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές από τον πλούσιο κόσμο του είδους.

Τα εργαστήρια του 2019

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019
Σεμινάριο Αφήγησης: Δημήτρης Β. Προύσαλης 
“Όταν η τελευταία λέξη για τον κόσμο δεν έχει ακόμα ειπωθεί: Από την πηγή της του παραμυθιού στην παραλλαγή του»
 Τετράωρο ταξίδι για την μυθοπλαστική αναδιήγηση του παραμυθιακού λόγου μέσα από τα κείμενα των πηγών και το πέρασμα από τη μορφή της αρχικής ιστορίας στην  προφορική ανασύστασή της μέσα από την προσωπική ματιά του αφηγητή. Προτάσεις και εργαλεία για τη δημιουργική ενδυνάμωση λειτουργίας των λαϊκών παραμυθιών στην κατεύθυνση ανάπτυξης και εμπλουτισμού της αφήγησης.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 
Σεμινάριο: Άννα Αγγελοπούλου
«Θεραπευτικές χρήσεις και καταχρήσεις των λαϊκών παραμυθιών»
Προσεγγίσεις για τη σημαντικότητα των οπτικών χρήσης των λαϊκών παραμυθιών και των προβολών τους. Κριτικές επισημάνσεις, σημαντικές παρατηρήσεις και χρήσιμα συμπεράσματα στην πορεία της ορθής αξιοποίησής των παραμυθιών  ως θεραπευτικό μέσο.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019
Εργαστήρι Αφήγησης: Μάνια Μαράτου
«Λόγος και ήχος: Μία εξερεύνηση της μουσικότητας του λόγου στην προφορική αφήγηση» Λόγος και ήχος: μία εξερεύνηση της μουσικότητας του λόγου στην προφορική αφήγηση. Τι είναι η προφορική αφήγηση; Πώς οργανώνονται και μεταδίδονται  οι πληροφορίες στον προφορικό λόγο; τι ρόλο παίζει ο ήχος της φωνής και πώς τον χειρίζεται ο παραμυθάς; Θα δοθούν ερεθίσματα και βασικά εργαλεία τα οποία μπορεί όποιος ενδιαφέρεται για την προφορική αφήγηση να αναπτύξει μέσα από την προσωπική του δουλειά.
Με την υποστήριξη της ΚΟΙΝΣΕΠ «Μυθολόγιο»

Δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης
Πληροφορίες-κρατήσεις για τα εργαστήρια:
6936382133



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου